Culian

Viaţa văzută prin lentile roz :)

Testul „Ţi-ai pus-o ? Ai pus-o.”


Scaun ginecologiePotrivit times.ro, Ministerul Educaţiei a decis introducerea unor teste semestriale de virginitate pentru elevi şi eleve pentru că, în urma unui sondaj, reprezentanţii ministerului au aflat că aproximativ 80 % dintre elevii cu vârste cuprinse între 12 – 15 ani şi-au început deja viaţa sexuală. Dacă acestă decizie a fost pe placul părinţilor, nu acelaşi lucru se poate spune şi despre elevii şi elevele care se simt cu „musca pe căciulă”. Testarea se va face cu detectorul de minciuni pentru băieţi, iar pentru fete testarea constă într-un control ginecologic.

Testele vor continua până în primul an de liceu deoarece, motivează doamna Ecaterina Andronescu, „o viata sexuala sanatoasa incepe dupa terminarea liceului, la 19-20 de ani”.
Un alt aspect care a contribuit în luarea acestei decizii a fost şi o statistică a Ministerului Sănătăţii conform căreia doar 20 % dintre minori folosesc metode contraceptive.

Aceste teste vor intra în vigoare începând cu anul şcolar 2009 – 2010, adică din această toamnă, şi vor avea drept scop ţinerea sub control a vieţii sexuale a minorilor.
Testele nu vor fi făcute doar în scop statistic, astfel elevii „prinşi cu mâţa-n sac” (nu ştiu cât e de potrivită expresia cu contextul dar …) vor fi exmatriculaţi sau trimişi la şcoli de corecţie, în cel mai fericit caz.

Îmi permit şi eu să concluzionez că introducerea acestor teste va golii şcolile şi liceele din România şi va umple instituţiile corecţionale aşa că ministerul ar trebui să ia mistria în mână şi să înceapă construcţia unor astfel de centre pentru că nu vor avea destule locuri în cele existente.

E naşpa să fii elev acum şi mai ales dacă faci parte dintre cei vizaţi.

PS1: Ministerul probabil s-a inspirat, în luarea acestei decizii, din filmul „Virgin la 40 de ani”.
PS2: Sfătuiesc elevii care doresc să scape de teste, să poarte tricouri ca cel de mai jos!
Sunt încă Virgin/ă

Anunțuri

06/09/2009 - Posted by | Uncategorized

8 comentarii »

 1. Astia de la minister chiar nu au ce face, sau sunt frustrati ca ei si-au inceput viata sexuala dupa terminarea facultatii?
  Prezinta si situatia destul de dezastruos (12-15 ani), cred ca erau un pic mai aproape de adevar daca ii nominalizau pe cei de 15 ani..dar na!lumea vrea senzatie. Paine si circ!
  Nu spun ca mi se pare normal, dar majoritatea tinerilor isi incep viata sexuala in liceu. Sa-i lasam in pace, atata vreme cat folosesc contraceptive. Cred ca pe tema asta ar trebui lansata o campanie. Daca te uiti la filmele americane (American Pie si restul de genul), copiii aia nici macar nu se gandesc la o relatie nepotejata, ceea ce e ok. Sa-i invatam sa se protejeze e mult mai important!

  Comentariu de Mitza | 06/09/2009 | Răspunde

 2. ce tare!
  despre acelasi lucru am scris si eu in ultima postare! 😀
  cred totusi ca este doar o stire falsa tinand cont de provenienta articolului. ;))

  daca chiar are de gand sa introduca asa ceva in scoli, atunci e clar ca „ministra” asta nu e sanatoasa. L-)

  Comentariu de Bogdan | 06/09/2009 | Răspunde

 3. … e absolut imposibil ca ministerul sa faca munca parintilor. In primul rand nu este legal, apoi nu este absolut deloc etic…

  Daca eu voi fi testat (care sunt clasa a Xll-a) nu le voi spune absolut nimic si nici nu ma voi duce la testarea asta. Ce-mi vor face ? Ma vor exmatricula pentru ca nu am invatat ? Pentru ca nu am fost un elev cuminte ?

  Lol… asta e doar o cacealma scrisa foarte formal de un glumet…

  Comentariu de Adi (Guardian Angel) | 08/09/2009 | Răspunde

 4. NO WAAAY!!!
  Ar fi o mare imbecilitate sa se faca asta! Mi se pare desprins dintr-un film SF, unul prost chiar!

  Sunt curiasosa cum or sa exmatriculeze ei un olimpic, in cazul in care „pica” testul asta!

  Incredibil!

  Comentariu de Patience | 10/09/2009 | Răspunde

 5. dobitocii de la minister nu sunt in stare sa faca o educatie sexuala cum trebuie(si nu ma refer doar la prezentarea cailor de a evita o sarcina) dar baga in scoli asa ceva

  Comentariu de kalio | 22/09/2009 | Răspunde

 6. kalio, in primul rand nu cred ca educatia sexuala depinde de scoala, ea ar trebui facuta de parinti, acasa. Iar in al doilea rand stirea asta se pare ca nu a avut in spatele ei decat niste simple zvonuri si barfe, ea nefiind confirmata de oficialii ministerului, din cate stiu eu.

  Comentariu de Culian | 22/09/2009 | Răspunde

 7. Eu nu-nteleg, chiar daca am 43 de ani, asta e lege ori tocmeala? Nu e anticonstitutional si antidemocratic si anti, anti, anti? As fi scris ceva de vorba aia cu grija, da’ nu-mi permit pe un blog care nu-i al meu 😉 Ca noi am vazut filmul asta in anii ’80, e foarte adevarat! Dar din cite tin eu minte, si tin biiine minte, eram in plin comunism si cred ca se urmareau mai degraba potentiale cazuri de avort ilegal… si ce mai urmareau, ca urmareau tot.
  PS: Da’ de cite carti pe an citesc copiii astia nu se intreaba nimeni??? Ce (in)cultura si sitem de (non)valori detin ei? Ah, scuze, asta chiar nu (mai) conteaza. Cu cit esti mai idiot, cu atit mai bine! Se justifica astfel prezentele care ne reprezinta in parlament, senat, Europarlament etc.
  Am imbatrinit.

  Comentariu de mirella | 23/09/2009 | Răspunde

 8. Si ca orice minune in Romania, va tine fix doua zile jumate.

  Comentariu de mirella | 23/09/2009 | Răspunde


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: